Antena 3 CNN Actualitate "Este un meniu pentru supraviețuire". O româncă a stârnit un val de reacții pe internet, după ce a împărtășit metoda prin care reușește să facă economie

"Este un meniu pentru supraviețuire". O româncă a stârnit un val de reacții pe internet, după ce a împărtășit metoda prin care reușește să facă economie

Tot mai mulți români caută cu disperare soluții pentru a face față costurilor tot mai ridicate de trai. Este și cazul unei tinere care a dezvăluit, pe internet, cum a reușit să facă economie și să mănânce într-o săptămână de numai 74 de lei.

"Este un meniu pentru supraviețuire". O româncă a stârnit un val de reacții pe internet, după ce a împărtășit metoda prin care reușește să facă economie
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2024   •   16:55

Potrivit datelor publicate de Eurostat, românii sunt cei mai expuși riscului de sărăcie din Uniunea Europeană.

Potrivit cifrelor oficiale, în rândul statelor membre ale UE, cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra în 2022 în România (34,4%), Bulgaria (32,2%), Grecia şi Spania (ambele cu 26%).

În fața scumpirilor care apar de pe o zi pe alta, românii caută cu disperare soluții pentru a face față scumpirilor, dar și pentru a economisi.

Pe platforma Reddit, o româncă a împărtășit metoda prin care reușește să facă economie și să mănânce într-o săptămână de numai 74 de lei.

"Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei.

 Ăsta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sănătos, unde ținem cont de toți macronutrienții și e indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră.

Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că eu cred că e utilă alternativa asta pentru o perioadă”, și-a început ea postarea.

În continuare, tânăra a enumerat produsele pe care le-a cumpărat pentru o săptămână, care nu depășesc 75 de lei.

"Cumpărături și meniu de 74 de lei pentru o săptămână (10,6 lei/zi): o pâine-2 lei, 150 g salam Victoria-6 lei, telemea-15 lei, o salată-3 lei, mix legume pentru ciorbă 4,8x2 lei.

Un pui întreg-15 lei, un plic de Borș Magic-3,31 lei, o pungă de tăiței-1,5 lei, un kg fasole-7 lei, cârnați cabanos (la vrac)-7 lei - cam doi cârnați, o pungă de paste ieftine-2 lei, un kg de cartofi-3 lei. TOTAL: 74,4 lei”, a continuat tânăra, potrivit adevărul.ro.

Meniu pentru o săptămână

"Micul dejun pe care îl puteți mânca zilnic: două felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea, 2-3 frunze de salată + cafea sau ceai (să ne imaginăm că aveți în casă).

Prânzul pentru trei zile: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic, tăiței + pâine. Prânzul pentru patru zile: fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă (merge).

Cină pentru patru zile: două zile șnițele (din pieptul puiului, ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), două zile pulpele. Lângă, putem adăuga niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de trei zile doar paste cu brânză la cină”, a mai scris aceasta, pe Reddit.

Val de comentarii

Postarea a strâns numeroase reacții din partea internauților, atât pozitive, cât și negative.

"Te ține mâncarea aia o săptămână dacă ai 50 de kilograme și un grad scăzut de activitate fizică /psihică”, a scris cineva.

"Unde găsești pâine cu doi lei și câte felii să scoți din pâinea aia?”, este un alt comentariu.

"O să mor în șapte zile dacă mănânc la micul dejun două felii de pâine și o felie de salam”, a scris altcineva.

"Ai fi uimit să vezi că sunt destui care nu mănâncă micul dejun, ci mănâncă doar două mese pe zi. Maică-mea aplică stilul ăsta de vreun an sau peste și zice că se simte mult mai bine decât înainte.

Mănâncă la 14:00 și la 22:00 și după nimic. Spune că e bine să lase corpul să se odihnească atâtea ore, a studiat ea niște diete și stiluri de viață”, este o altă opinie.

×
Subiecte în articol: economie alimente sărăcie meniu
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close