Antena 3 CNN Actualitate Românii care muncesc în străinătate, umiliţi la vămi

Românii care muncesc în străinătate, umiliţi la vămi

Românii care muncesc în străinătate, umiliţi la vămi
20 Dec 2015   •   08:34

Sunt cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării. Sute de români care muncesc în străinătate aşteaptă cu orele să intre în ţară.  

 
La punctul de trecere din Bihor, maşinile au format cozi de peste 10 km. Şi Vama Petea din Satu Mare e sufocată de şoferii nerăbdători să ajungă acasă. 
 
Autorităţile recomandă evitarea acestor vămi în această perioadă a anului când mulţi români care lucrează în Occident se întorc acasă de sărbători.
 
Deşi poliţiştii de frontieră au anunţat că sunt pregătiţi pentru fluxul de călători din perioada sărbătorilor, în realitate, românii au fost puşi la grea încercare la punctele de trecere a frontierei în ţară. Oamenii au aşteptat şi 6 ore până la controlul documentelor. 
 
Cel mai aglomerat punct de trecere a fost cel de pe autostrada Nădlac-Arad, unde cozile de maşini au trecut de 20 de kilometri. 
 
Aglomeraţia din acestă perioadă este amplificată de controale amănunţite la frontieră din motive de securitate. Pentru că în zilele urmatoare este de aşteptat ca traficul să crească la intrarea în ţară, poliţiştii recomandă folosirea altor puncte de trecere cum ar fi Turnu sau Varsand, în judeţul Arad sau vămile din Timiş ori Bihor.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close