Antena 3 CNN Actualitate România aplică cea mai dură lege împotriva fumatului din toată Europa

România aplică cea mai dură lege împotriva fumatului din toată Europa

România aplică cea mai dură lege împotriva fumatului din toată Europa
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Ian 2016   •   15:50

România a adoptat cea mai dură lege împotriva fumatului din Europa. Potrivit noilor prevederi, în România nu se va mai putea fuma deloc în baruri, restaurante sau cluburi. Şi nu există nicio excepţie la această interdicţie.

Doar Irlanda şi Marea Britanie mai au o astfel de toleranţă zero la tutun. Alte state din UE permit, în schimb, excepţii.

În Austria fumatul este permis, iar localurile mari trebuie să asigure spaţii atât pentru fumători, cât şi pentru nefumători. În schimb, dacă au o suprafaţă sub 50 mp, patronii pot alege să permită sau să interzica fumatul.

La fel şi în Danemarca. În localurile mici se poate fuma fără restricţii, dacă este de acord patronul. Tot ce depăşeşte 40 de mp trebuie să aibă saloane special amenajate unde nu se serveşte mâncare şi băutură. Este un fel de colţ pentru fumatori.

În Germania, doar trei landuri interzic complet fumatul în localuri. În restul ţării, în general se fumează în saloane special amenajate. Fără vicii combinate, pentru că nu se serveşte băutură sau mâncare în aceste spaţii.

Italienii care permit clienţilor să fumeze în localuri au fost nevoiţi să facă investiţii. Saloanele pentru fumători au sisteme de ventilaţie şi separare cu uşi automate.

În Cehia diferenţa s-a făcut mai ieftin. A fost nevoie doar de un semn. Localurile indicate corespunzător pot permite clienţilor să fumeze.

În Spania, fumatul este permis pentru membrii cluburilor de fumători, cluburi constituite ca persoană juridică cu statut de organizaţie non-profit.

În concluzie, dintre 33 de state europene monitorizate, doar 14 state susţin că au interzis total fumatul în baruri.

×
Subiecte în articol: România legislatie fumat Europa lege
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close