Antena 3 CNN Actualitate România, una din ţările cu CEL MAI MARE RISC SEISMIC din Europa

România, una din ţările cu CEL MAI MARE RISC SEISMIC din Europa

România, una din ţările cu CEL MAI MARE RISC SEISMIC din Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Oct 2013   •   12:53
România se numără printre ţările cu cel mai mare risc seismic din Europa, potrivit unui studiu european dat publicităţii în urmă cu cîteva luni. Sunt posibile cutremure puternice în următorii 50 de ani, arata o hartă realizată de o echipă de specialişti. Riscul este, însa, şi mai mare în Turcia, Italia, Grecia si alte state balcanice.
 
În următorii 50 de ani s-ar putea produce două sau chiar trei cutremure majore în ţara noastră. Asta înseamnă magnitudini de peste 7 pe scara Richter, după cum susţine un studiu desfăşurat în 13 ţări şi la care au participat aproape 50 de cercetători.
 
Studiul publicat de cotidianul LeMonde este cu atât mai îngrijorător cu cât în ţara noatră sunt mii de claădiri care stau să cadă şi pentru care nu au fost bani  pentru a fi reconsolidate. 
 
Potrivit înregistrăilor seismice de la începutul anului şi până în prezent, în România s-au produs peste 300 de cutremure, majoritatea în Vrancea. Dintre acestea însă, doar unul a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter.
 

×
Subiecte în articol: România risc seismic Europa magnitudine
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close