Antena 3 CNN Actualitate Romanian Design Week a ajuns la a opta ediție: "Puterea designului de a schimba percepţii"

Romanian Design Week a ajuns la a opta ediție: "Puterea designului de a schimba percepţii"

Cea de-a opta ediție a evenimentului Romanian Design Week, care are tema schimbarea, are loc până pe 20 septembrie în București. Organizatorii spun că este un eveniment menit să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Expozițiile vor avea loc în două spații din Capitală, dar și online. 

Romanian Design Week a ajuns la a opta ediție: "Puterea designului de a schimba percepţii"
de Georgiana Adam    |    17 Sep 2020   •   17:15

Una dintre noutățile acestei ediții este Design Flags, o serie de șapte expoziții prezentate în premieră în România și găzduite, pentru prima dată, în spațiul Qreator din București din Bulevardul Aviatorilor 8A.

Acestea documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale.

Publicul va putea admira la Qreator postere stradale din Madrid, care explorează istoria orașului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari sau Future Food Formula, instalația interactivă creată de Chloé Rutzerveld, care este food designer.

"Este o expoziţie dedicată designului internaţional, unde cei care aleg să o viziteze pot vedea şapte expoziţii cu diferite teme, sunt expoziţii care abordează, de exemplu, cum va arăta hrana în viitor", a declarat Ana Păun, reprezentantul Romanian Design Week.

O altă destinație a Romanian Design Week este Combinatul Fondului Plastic, un spațiu cu o istorie specială.

Aici puteți descoperi un maraton de proiecte și inițiative conturate în jurul unor provocări actuale, o serie de proiecte de design conceptual, precum și obiecte proiectate pentru un viitor mai bun. Această instalaţie, spre exemplu, a atras toate privirile şi i-a fermecat pe vizitatorii care au intrat în povestea ei. E o metaforă a schimbării.

"Putem vedea în spatele nostru, de exemplu, o instalaţie care cam despre asta vorbeşte, despre puterea designului de a schimba percepţii, de a schimba comportamente şi probabil această deschidere întru schimbare este cu atât mai aşezată cu atât mai mult în vremurile foarte de astăzi", a explicat Andrei Borțun, inițiator Romanian Design Week, CEO The Institute.

Pe lângă expozițiile și intervențiile de la Combinatul Fondului Plastic, anul acesta Romanian Design Week va dezvolta și conținut digital, care va prezenta atât proiecte existente, cât și scenarii și proiecte imaginate, preocupări, schițe și idei ale designerilor români, din dorința de a prezenta publicului larg noi abordări și atitudini ale creativilor locali, și cu speranța că ideile acestora pot contribui real la SCHIMBARE.

Evenimenul se va încheia pe 20 septembrie.

×
Subiecte în articol: Romanian Design Week
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close