Antena 3 CNN Actualitate Rudele unui bărbat refuză să-l primească în casă deoarece este bolnav

Rudele unui bărbat refuză să-l primească în casă deoarece este bolnav

Rudele unui bărbat refuză să-l primească în casă deoarece este bolnav
Sursa foto: ambulanta
10 Mar 2009   •   20:36

S-a întâmplat la Târgovişte, când omul a cerut externarea dupa 5 luni de spital. Ajuns acasă s-a trezit că nu poate intra. Nu-l lăsau sora şi cumnatul. Ore întregi au negociat cei de pe salvare şi până la urmă l-au dus înapoi la spital.

?De două ore aştept pentru că familia nu vrea să-l primească?, a declarat şoferul ambulanţei. ?E un handicapat, nu merge de 6 luni. Acum vrea să mi-l dea mie?!?, spune indignat Gheorghe Ioan, cumnatul bolnavului.

În faţa casei, ambulanţa tocmai şi-a oprit girofarul. Au trecut mai bine de două ore de când medicul încearcă să lase pacientul în grija familiei. Se loveşte de refuzuri repetate. Ba că bărbatul ar avea cancer, ba că ar avea o boală de piele contagioasă, ba că, pur şi simplu, nu vor să-l primească.

Acum, bolnav, nu mai valorează nici cât o ceapă degerată. Ba chiar încurcă. Bărbatul stă cuminte pe targă şi aşteaptă deznodământul. Lângă el, plasa cu lucrurile cu care, acum 5 luni, a plecat la spital.

Ar merge, dar nu poate. În septembrie, bărbatul a avut un accident. Şi-a rupt şoldul. A fost internat şi operat la Găeşti. Ajuns acasă, a stat imobilizat la pat, iar spatele i s-a umplut de răni. Din cauza complicaţiilor a fost din nou dus la spital, unde a rămas câteva luni. Bubele i-au trecut dar picioarele încă nu poate să şi le mişte. Acum are nevoie de altceva.

?Are nevoie de recuperare, să fie îngrijit şi susţinut de familie?, a declarat Romeo Tănăsescu, medic la spitalul din Găeşti.

Ceea ce, iată, nu se poate. Bărbatul are un copil dar este divorţat. Locuia cu sora şi cumnatul pe care însă, legal, nimeni nu-i poate obliga să-l primească înapoi acasă. Ambulanţa a plecat din Dragodana exact aşa cum ajunsese: cu pacientul pe targă. Bărbatul a fost dus deocamdată înapoi la spital, până când cineva, cumva, va găsi o altă soluţie.

Observator

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close