Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila, după ce a fost confirmat al treilea caz de variola maimuței în România: "Nu este cazul să vedem izolete"

Alexandru Rafila, după ce a fost confirmat al treilea caz de variola maimuței în România: "Nu este cazul să vedem izolete"

Ministrul Sănătăţii face anunţul momentului după ce un al treilea pacient din românia a fost depistat cu variola maimuţei. Iată ce spune Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, după ce a fost confirmat al treilea caz de variola maimuței în România: "Nu este cazul să vedem izolete"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    15 Iun 2022   •   13:42

"Vreau sa transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul că este o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă. Deci nu vă gândiți la lucruri care să sperie populația, la izolete sau la lucruri de genul ăsta", a spus ministrul Rafila.

"Discutăm despre o infecție care se transmite prin contact apropiat și chiar prelungit cu o persoană infectată. Nu discutăm despre o infecție la care rata de transmisibilitate, rata de reproducere este supraunitară, este mult sub 1.

Nu este recomandată vaccinarea populației în astfel de situații. Măsurile care se referă la izolarea persoanelor infectate, tratamentul simptomatic sunt suficiente", a mai precizat Ministrul Sănătăţii.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close