Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce să NU mănânci niciodată pe stomacul gol. Iată de ce!

Ce să NU mănânci niciodată pe stomacul gol. Iată de ce!

Ce să NU mănânci niciodată pe stomacul gol. Iată de ce!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Oct 2019   •   15:06

Multi dintre noi obișnuim să mâncăm la prima masa a zilei alimente care nu ne fac bine atunci când sunt consumate pe stomacul gol. Culinar.ro enumeră câteva dintre alimentele pe care trebuie sa evitati sa le mancati pe stomacul gol, dar si ce efecte pot avea atunci cand acest sfat nu este respectat: 

1. Iaurt 

Atunci cand ne trezim, stomacul nostru este plin de secretii, printre care si cantitati insemnate de acid clorhidric, care va omori bacteriile lactice benefice. Asta inseamna ca, atunci cand este consumat pe stomacul gol, iaurtul aduce putine beneficii. 

2. Pere 

Fibrele dure din pere pot irita mucoasa stomacului atunci cand acestea sunt mancate pe stomacul gol, ceea ce poate duce la dureri abdominale si alte complicatii. 

3. Banane

Cati dintre voi nu au mancat macar o data banane pe stomacul gol? Ei bine, se pare ca nu este deloc bine sa facem acest lucru, pentru ca acest obicei duce la cresterea brusca a nivelului de magneziu din sange, iar acest lucru poate cauza probleme inimii. 

4. Produsele de patiserie 

Stim ca multi romani mananca covrigi la prima ora, un obicei nu foarte sanatos. De exemplu, drojdia din aluat poate irita stomacul si cauzeaza flatulenta. 

5. Castravetii 

Consumul de castraveti pe stomacul gol este responsabil pentru flatulenta si dureri stomacale. Insa, atunci cand ii mancam cu un ou fiert sau cu o felie de branza, lucrurile se schimba. 

×
Subiecte în articol: alimente
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close