Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum să scapi de bătături. Cele mai bune metode de a scăpa de bătături

Cum să scapi de bătături. Cele mai bune metode de a scăpa de bătături

Cum să scapi de bătături. Cele mai bune metode de a scăpa de bătături
05 Iun 2018   •   11:54

Bătăturile se pot forma pe călcâi sau în altă regiune a piciorului şi pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Unele persoane apelează la chirurg pentru a rezolva problema bătăturilor, fără să știe că există remedii naturiste pentru tratarea acestei neplăceri, scrie clicksanatate.ro.

Pe lângă faptul că sunt ieftine, sfaturile bunicii sunt la-ndemâna oricui și te scapă de bătături, dacă sunt aplicate cu perseverență!

Sfaturile bunicii pentru a scăpa de bătături - pilește

Dacă bătăturile sunt dureroase și vă produc iritație, apelați la piatra ponce, astfel încât bătătura să nu mai exercite presiune pe nervi. Imediat după o baie caldă, când pielea se înmoaie, pilește locul afectat cu o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.

Atenţie, însă! Nu încercați să eliminați întreaga bătătură într-o singură şedinţă, pentru a nu răni locul. Pilește puțin câte puțin în fiecare zi. Dacă bătătura este foarte groasă şi dură, procedura poate dura câteva săptămâni pentru a da rezultate.

Sfaturile bunicii pentru a scăpa de bătături - înmoaie

Dacă nu vă surâde ideea de mai sus, puteți opta pentru înmuierea bătăturilor. Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplicați ulei de măsline şi acoperiți cu un plasture, lăsându-l să acționeze peste noapte.

Totodată, pentru a evita mărirea bătăturii, uilizați plasturi care se găsesc în orice farmacie, nu înainte de a masa locul cu ulei de ricin.

Sfaturile bunicii pentru a scăpa de bătături - aspirină

Un alt remediu este banala aspirină. Zdrobiți 5 comprimate și amestecați-le cu jumătate de linguriță de suc de lămâie și jumătate de linguriță de apă.

Aplicați pasta pe bătătură, acoperiți cu o folie de plastic și un prosop încălzit timp de 10 minute. Apoi, se freacă blând pielea moartă cu o piatră ponce (acest tratament nu este recomandat persoanelor alergice la aspirină).

Sfaturile bunicii pentru a scăpa de bătături - bicarbonat de sodiu

Înmuiați-vă picioarele, mai multe seri la rând, în apa călduță în care ați dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, timp de 15 minute. Acesta înmoaie pielea întărită și o îndepărtează. Ulterior, se masează bătăturile cu vitamina A uleioasă.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close