Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Carmen Dorobăţ, despre mesajele DSP în cazul lui Luis Lazarus: Este vorba despre o greșeală de tehnică sau de recoltare

Dr. Carmen Dorobăţ, despre mesajele DSP în cazul lui Luis Lazarus: Este vorba despre o greșeală de tehnică sau de recoltare

Carmen Dorobăț, medic primar infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a explicat în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3, situaţia realizatorului TV Luis Lazarus care a primit de la DSP două mesaje confuze referitoare la COVID-19.

Dr. Carmen Dorobăţ, despre mesajele DSP în cazul lui Luis Lazarus: Este vorba despre o greșeală de tehnică sau de recoltare
de Claudia Popovici    |    17 Mai 2021   •   18:07

Potrivit informațiilor apărute pe surse, omul de televiziune a fost văzut joi seară la Spitalul Universitar din Capitală, ulterior zvonindu-se că ar fi internat. Inclusiv postul de televiziune la care e invitat permanent a confirmat că acesta s-ar fi îmbolnăvit.

Cunoscut drept activist anti-mască și expus riscurilor contaminării odată cu participarea la mitingurile anti-restricții, Luis Lazarus s-a confruntat cu o situaţie care a creat şi creează confuzie în rândul mai multor români.

La o diferență de două ore, Lazarus a primit două mesaje de la DSP privind infectarea cu COVID-19. În primul era confirmat pozitiv, iar în al doilea rezultatul testului se specifica a fi negativ.

Întrebată despre acest caz, Carmen Dorobăț, medic primar infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Iași a precizat că este o situaţie particulară de care aude pentru prima dată, având în vedere durata scurtă de timp dintre mesaje. Ea a precizat şi o soluţie pentru cei care se mai confruntă cu asemenea situaţii.

„În astfel de caz trebuie să dozăm anticorpi anti-SARS-CoV-2, care vor apărea la persoana care a avut această infecție și care bineînțeles vor fi cei care vor hotărî situația.

Este într-adevăr un caz unic pentru mine, când aud un asemenea caz cu negativare într-un interval atât de mic. Îmi pun problema că într-adevăr este vorba despre o greșeală de tehnică sau de recoltare și testul care va elucida problema, va fi redozarea de anticorpi anti SARS-CoV-2.

 În momentul în care există un test PCR pozitiv medicul de familie trebuie anunțat și acesta va trimite sau nu pacientul către un medic infecționist, în funcție de comorbidități și de evoluția clinică", a spus dr. Carmen Dorobăţ la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dr Carnem Dorobăţ Luis Lararus
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close