Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mituri despre apa carbogazoasă. Cât de adevărat este că afectează dinți sau că nu hidratează

Mituri despre apa carbogazoasă. Cât de adevărat este că afectează dinți sau că nu hidratează

Mituri despre apa carbogazoasă. Cât de adevărat este că afectează dinți sau că nu hidratează
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Iul 2018   •   14:18

Apar tot felul de întrebări privind diferenţa dintre apa plată şi cea carbogazoasă, dar și o serie de mituri în jurul efectelor negative ale celei de-a doua categorii.

Apa carbogazoasă distruge smalţul dinţilor - Nivelul de pH al apei carbogazoase nu este suficient de scăzut pentru a eroda smalţul dintelui, potrivit unui studiu publicat în Journal of American Dental Association, scrie huffingtonpost.com.

Apa carbogazoasă împiedică asimilarea calciului, provocând osteoporoză - Într-un alt studiu, un grup de participanţi au fost puşi să beau 1 litru de apa carbogazoasa pe zi iar un altul câte un litru pe zi timp de 8 săptămâni. Nu a fost constatată nicio diferenţă între cele douaă grupuri în ceea ce priveşte pierderea densităţii osoase.

Apa carbogazoasă nu este la fel de hidratantă ca apa plată - The American Journal of Clinical Nutrition a comparat apa carbogazoasă şi cea plată, constatând că nu există nicio diferenţă între ele în ceea ce priveşte hidratarea.

×
Subiecte în articol: mituri
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close