Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Numărul cazurilor de COVID-19 crește în România. Dr. Adrian Marinescu: "Oamenii trebuie să fie prudenți"

Numărul cazurilor de COVID-19 crește în România. Dr. Adrian Marinescu: "Oamenii trebuie să fie prudenți"

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, la Antena 3 CNN, despre numărul cazurilor de Covid-19 din țara noastră.

Numărul cazurilor de COVID-19 crește în România. Dr. Adrian Marinescu: "Oamenii trebuie să fie prudenți"
Sursa foto: Antena 3 CNN | Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   14:47

Numărul cazurilor de Covid este în creștere în România, iar după începerea școlii ar putea să existe și mai multe îmbolnăviri.

Medicul Adrian Marinescu a subliniat faptul că, mai ales în cazul pacienților cu boli cronice, este nevoie de maximă prudență.

"Această creștere legată de numărul cazurilor de Covid este de câteva săptămâni. Nu mă aștept să fie o explozie prin începerea școlilor sau prin faptul că unii s-au întors din concedii.

Dar, într-adevăr, această creștere va fi constantă, pentru că oamenii interacționează.

Citește și: "Cred că am uitat să mor". Povestea unui bărbat care a mai trăit încă 30 de ani, după ce medicii nu i-au mai dat nicio șansă

La "Matei Balș" sunt cel puțin 100 de prezentări doar pentru Covid. Este adevărat că 80% sunt forme ușoare, iar pacienții pot fi monitorizați acasă.

Totuși, sunt și pacienți care au boli cronice și o anumită vârstă, iar aceștia trebuie să fie prudenți, pentru că au riscul de a face complicații pulmonare și chiar să ajungă la Terapie Intensivă.

În sezonul rece vom avea o circulație pentru multe virusuri, nu numai gripale. Primul lucru pe care ar trebui să-l facem este acela de a preveni prin vaccinarea antigripală, pe care să o facem înainte de sezon", a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: COVID-19 pacienti Adrian Marinescu
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close