Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. De ce ajungem la depresie chiar de Crăciun

Sfat de Sănătate. De ce ajungem la depresie chiar de Crăciun

Medicul psihiatru Mihai Bran a explicat la ”Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea ce trebuie să facem pentru a ne simți bine mental și care sunt sfaturile de care trebuie să ținem cont pentru a avea o minte relaxată și în zi de sărbătoare.

Sfat de Sănătate. De ce ajungem la depresie chiar de Crăciun
Sursa foto: sursă foto: Captură Antena 3
25 Dec 2019   •   09:08

De ce se ajungem la depresie chiar de Crăciun?

„ Este o setare greșită a așteptărilor. Avem tenidința să ne așteptăm să fim fericiți, să avem familia alături de noi, să petrecem un timp de calitate. Uneori lucrul acesta nu este posibil tot timpul. Atunci așteptarea individului este mai mare față de realitate pe care o are de înfruntat. Ar trebui să avem niște așteptări mai realiste”, a explicat psihiatrul Mihai Bran.

Cum putem avea un Crăciun liniștit?

„Trebuie să căutăm compania celor cu care ne simțim bine. Dacă anumite persoane nu se simt bine în familie și se simt bine cu anumiți prieteni, trebuie să încerce să își petreacă timpul cu ei. Să avem așteptări realiste și să facem lucrurile pe care noi ni le dorim. E important să trăim momentul într-o formă mai simplă și să ne creăm propriile bucurii”, a mai precizat medicul psihiatru.

Sfat de Sănătate. De ce ajungem la depresie chiar de Crăciun

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close