Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Supă de pui cu pene, mâncarea primită de o tânără mămică la spitalul din Baia Mare

Supă de pui cu pene, mâncarea primită de o tânără mămică la spitalul din Baia Mare

La Spitalul Judeţean Baia Mare o pacientă care a născut prematur a primit la prânz o supă de pui cu pene. Managerul Spitalului ne-a transmis că a demarat o anchetă şi dă vina pe bucătari pentru această situaţie. În schimb, consideră că cei 20 de lei alocaţi pentru cele 3 mese pe zi ale bolnavilor sunt suficienţi.

Supă de pui cu pene, mâncarea primită de o tânără mămică la spitalul din Baia Mare
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2022   •   11:42

Aşa arată doar o parte din meniurile din spitalele din România. Din acest motiv, mulţi pacienţi povestesc că au refuzat mâncarea.

20 de lei pe zi sunt alocaţi pentru hrana bolnavilor. Managerul Spitalului Judeţean Baia Mare consideră că suma este suficientă. Problema este a celor care prepară bucatele, crede acesta. Şi recunoaşte că o femeie a primit la prânz o supă de pui cu pene.

"Am şi demarat o anchetă în acest sens. Am înţeles că o singură pacientă a primt genul ăla de supă şi vreau să văd persoanele responsabile şi mă refer aici la bucătari în mod deosebit pentru că au fost neglijenţi", a declarat George Oros, managerul spitalului din Baia Mare.

La Spitalul Marie Curie din Capitală lucrurile sunt diferite, deşi este vorba tot de un spital de stat.

Mesele sunt însă şi mai bogate la un spital privat. Aici bolnavii primesc odată cu hrana şi un bileţel cu mesaje motivaţionale.

Ministrul Sănătăţii recunoaşte că alocaţia de hrană din spitale este foarte mică. Acesta promite că se vor lua măsuri pentru a creşte suma alocată pentru mâncarea bolnavilor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close