Antena 3 CNN Actualitate Sănătatea românilor ? strict confidenţială

Sănătatea românilor ? strict confidenţială

Sănătatea românilor ? strict confidenţială
27 Apr 2007   •   10:05

Ministrul Sănătăţii a decis ca activitatea desfăşurată în instituţie să devină strict confidenţială. Eugen Nicolăescu a elaborat un proiect de ordin prin care interzice divulgarea informaţiilor, sănătatea cetăţenilor fiind... secret de stat. Aproape toate informaţiile de interes public din sănătate vor intra în aceeaşi categorie.

Printre informaţiile exceptate de la comunicare se numără cele referitoare la sănătatea cetăţenilor, deţinute de către Ministerul Sănătăţii Publice. La capitolul ?secret de stat? intră şi ştatele de functii şi ştatele de plată ale angajaţilor ministerului, precum şi numerele personale de telefon ale salariaţilor ministerului sau activităţile extraprofesionale ale acestor angajaţi.

În aceeaşi categorie a informaţiilor confidenţiale intră rapoartele de control şi audit, notele de serviciu cu caracter intern, sesizările sau corespondenţa. Pe lista informaţiilor de interes public comunicate la cerere vor intra doar informaţii generale, fără date concrete oferite de minister.

Citiţi articolul complet în Gardianul

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close