Antena 3 CNN Actualitate Şapte membri ai grupării interlope ?Ghenosu? au fost eliberaţi

Şapte membri ai grupării interlope ?Ghenosu? au fost eliberaţi

Şapte membri ai grupării interlope ?Ghenosu? au fost eliberaţi
Sursa foto: Curtea de Apel Ploiesti
14 Mar 2009   •   20:30

Şapte dintre cei zece membri ai cunoscutei grupări ?Ghenosu? din Târgovişte se află de vineri în libertate. Doi dintre indivizii care se plimbă acum liberi pe stradă sunt printre cei mai buni din ţară la infracţiuni informatice. Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au hotărât ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate pentru că nu prezintă un pericol social. Singurii care au rămas încarceraţi sunt capul reţelei Florin Pârjol, zis Ghenosu, împreună cu alţi doi locotenenţi.


La mijlocul săptămânii trecute, cei zece indivizi periculoşi au fost prezentaţi Tribunalului Prahova pentru prelungirea mandatelor de arestare pentru încă 30 de zile. Două zile mai tarziu judecatorii Curţii de Apel Ploieşti au admis cererea de recurs împotriva prelungirii mandatelor şi a dispus punerea în libertate a şapte dintre ei. Procurorii de la Serviciul DIICOT Ploieşti şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate cred că măsura luată de judecători nu au făcut altceva decat să-i împiedice pe oamenii legii să continue ceea ce au început.


În urma infracţiunilor pe care le comiteau, suspecţii obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente, bijuterii. Florin Pârjol, zis Ghenosu, este un client vechi al autorităţilor, nu doar în România, ci şi în Europa. Atât Ghenosu, cât şi ceilaţi membrii ai reţelei sunt cercetaţi pentru infracţiuni informatice şi infracţiuni săvârşite cu violenţă, şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate şi omor.


Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close