Scade viteza la internet în orașe

de D.G.    |    28 Mar 2016   •   14:06
Scade viteza la internet în orașe foto: pixabay.com

România va înregistra o scădere a vitezei traficului pe internet în cazul în care va fi adoptat proiectul de lege care interzice amplasarea antenelor de telefonie mobilă în apropierea şcolilor sau spitalelor spune ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, potrivit digi24.ro.

“Guvernul nu s-a opus dezvoltării infrastructurii necesare unui internet de mare viteză şi asta a stimulat această industrie şi de aceea a ajuns România în topul ţărilor cu internet de mare viteză, prin apariţia autostrăzilor informaţionale”, a afirmat luni ministrul Marius Bostan, potrivit News.ro.

"Acum văd că se discută despre scoaterea antenelor GSM din oraşe. Dacă acest proiect va fi adoptat, nu vom mai avea cu ce să ne lăudam", a completat el.

Recent, senatorii au votat un proiect legislativ care modifică legea privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.

"Amplasarea pe proprietăţile publice sau private a reţelelor de comunicaţii electronice care realizează procesarea şi transportul semnalelor prin suport electromagnetic se face la o distanţă de minimum 500 de metri faţă de unităţile de învăţământ, unităţile sanitare, centrele de plasament şi căminele de bătrâni", se arată în proiect.

Parteneri
x close