Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 200 de școli din România au încă toalete neconforme. Anunţul făcut de ministrul Educației

Aproximativ 200 de școli din România au încă toalete neconforme. Anunţul făcut de ministrul Educației

189 de unități de învățământ vor funcționa și în acest an cu grupuri sanitare neconforme. Autoritățile au găsit soluții, în ultimul an, pentru 62 de unități care avea astfel de probleme.

Aproximativ 200 de școli din România au încă toalete neconforme. Anunţul făcut de ministrul Educației
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2023   •   17:53

"În ceea ce privește situația grupurilor sanitare neconforme, în ultimul an s-au finalizat lucrările la 62 de astfel de unități de învățământ, deci pentru 62 de unități nu mai suntem în situația în care grupurile sanitare să nu fie în incintă", a spus vineri ministrul Educației Ligia Deca.

Conform ultimelor date transmite de către inspectoratele școlare și de către Prefecturi, în prezent există 189 de unități de învățământ cu grupuri sanitare neconforme, grupate în 148 de unități administrativ teritoriale, a arătat ministrul.

"La data de 25 august, Ministerul Educației a pus în consultare publică un proiect de HG privind repartizarea sumelor necesare, practic se alocă peste 14, 5 milioane de lei pentru a rezolva situația în 159 de unități.

Pentru restul, de aproximativ 30 de unități, am solicitat Ministerului Finanțelor o suplimentare la rectificare", a explicat ministrul Educației.

Citeşte şi: Aproape 400 de milioane de lei, investiți în infrastructura școlară: 13 unități de învățământ din Sectorul 6 sunt în reabilitare și modernizare

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close