Antena 3 CNN Actualitate Șefii Poliției Prahova fac coadă la DNA. Audierile, într-un dosar clasat de Lucian Papici

Șefii Poliției Prahova fac coadă la DNA. Audierile, într-un dosar clasat de Lucian Papici

Șefii Poliției Prahova fac coadă la DNA. Audierile, într-un dosar clasat de Lucian Papici
Sursa foto: Foto: Politia Romana/Facebook
04 Mar 2016   •   08:44

Viorel Dosaru a fost eliberat de premierul Dacian Cioloş din postul de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, după doar două săptămâni de la instalare. Fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova este vizat în megadosarul de corupţie din Ploieşti.

Actualul şef al Poliţiei Municipiului Ploieşti, Cristian Gelu Manea, a fost şi el audiat de procurori alături de Ştefan Dobre, şeful Serviciului Investigării Criminalităţii Economice.

Ancheta care vizează procurori, poliţişti şi politicieni a fost redeschisă de Instanţa Supremă  după ce dosarul a fost închis de celebrul procuror Lucian Papici.
Lucian Papici a clasat dosarul

Audierile au loc în contextul în care ICCJ a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova, iar dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

În 2013, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a început cercetările într-un dosar evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane de euro, în care erau vizaţi persoane cu funcţii importante din Prahova. Surse judicare declarau că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, ar fi reieşit faptul că persoane cu funcţii importante din Poliţia Prahova şi structurile Parchetului ar fi dat informaţii din dosarele celor anchetaţi cu scopul de a tergiversa sau împiedica ancheta.

Lucian Papici, atunci procuror DNA, care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv că acestea nu se confirmă.

×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close