Antena 3 CNN Actualitate Șeful demis al Poliției Române, Ioan Buda: „Polițiștii au cerut imperativ să intervină chiar și fără mandat. Procurorul nu a fost de acord”

Șeful demis al Poliției Române, Ioan Buda: „Polițiștii au cerut imperativ să intervină chiar și fără mandat. Procurorul nu a fost de acord”

Șeful demis al Poliției Române, Ioan Buda: „Polițiștii au cerut imperativ să intervină chiar și fără mandat. Procurorul nu a fost de acord”
26 Iul 2019   •   22:09

Șeful demis al Poliției Române, Ioan Buda, a afirmat, în legătură cu crima de la Caracal, că procurorul de caz nu a permis intervenția Poliției mai devreme de ora șase. 

„Am luat act de demiterea mea. Am avut niște intervenții neadecvate pe care mi le asum. Am fost înștiințat și mi s-au raportat cronologic evenimentele care s-au derulat aici. Știu despre ce e vorba, cunosc exact cam ce activități s-au desfășurat în acest caz. În continuare toate evenimentele vor fi coordonate de domnul comisar Dragnea Florian”. 

Întrebat dacă polițiștii puteau interveni mai devreme de ora 6 în acest caz, Ioan Buda a spus că nu, „procurorul nu a permis intervenția Poliției mai devreme de ora 6. Puteau să se ia și alte măsuri, puteau să intervină. Au așteptat ora 6 pentru a se interveni, conform mandatului. Mandatul a fost eliberat pentru ora 6”. 

„Polițiștii au cerut imperativ să intervină chiar și fără mandat. Procurorul de caz nu a fost de acord cu această intervenție”, a mai spus Ioan Buda. 

Șeful demis al Poliției Române a transmis condoleanțe familiei victimei. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close