Antena 3 CNN Actualitate Şeful SRI dezamăgit de Mircea Geoană

Şeful SRI dezamăgit de Mircea Geoană

Şeful SRI dezamăgit de Mircea Geoană
10 Mai 2007   •   09:34

Directorul SRI George Maior este dezamăgit de decizia necolegială a fostului său coleg de partid, Mircea Geoană, de a face publice bileţelele lui Florian Coldea. Cel puţin asta a declarat într-un interviu acordat ziarului ?Cotidianul?. Maior spune că nu a ştiut de intenţia şefului PSD şi că nici nu fost avertizat în legătură cu decizia lui.

"N-am ştiut. Am rămas destul de uimit de gestul domniei sale. Nu mi-a spus, m-a sunat cu cinci minute înainte de conferinţa de presă respectivă, nu am putut să răspund la telefon, dar şi dacă aş fi răspuns, probabil că singurul indiciu era "priveşte televizorul". Am o oarecare dezamăgire, pe care i-am şi mărturisit-o", declarat Maior pentru ?Cotidianul?.

George Maior a mai declarat că îşi doreşte ca mandatul lui în fruntea acestui serviciu să fie văzut de PSD în sens profesional, nu în sensul unei diviziuni de putere. De altfel, el susţine că şi-a avertizat colegii de partid că este vorba de un mandat profesional, de reformă a acestui serviciu, de modernizare, nicidecum să se împartă, într-un fel sau altul, puterea care e dată de informaţii. În ce priveşte acuzaţia că SRI face poliţie politică, printre altele şantajându-i pe judecătorii Curţii Constituţionale cu dosare de la Securitate, Maior a reluat argumentele prezentate şi Comisiei SRI.

Argumentaţia lui Geoană s-a bazat pe un bileţel întocmit de prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, numit de Traian Basescu în acest post, în care erau prezentate date de arhivare a dosarelor de Securitate ale celor trei judecatori. Înca din ziua respectivă, preşedintele PSD a cerut demiterea "capilor SRI", punerea lui Coldea sub acuzare şi rejudecarea dosarului de suspendare a preşedintelui Băsescu la Curtea Constituţională.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, susţine că se gândeşte la o unificare a SRI şi SIE. Maior afirmă că această contopire ar rupe distincţia dintre extern şi intern şi ar eficientiza lupta pentru siguranţa naţională.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close