Antena 3 CNN Actualitate Şereş: sistemul energetic naţional nu e în pericol

Şereş: sistemul energetic naţional nu e în pericol

Şereş: sistemul energetic naţional nu e în pericol
03 Mai 2007   •   17:43

Fostul ministru al Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, a dat joi primele declaraţii în calitate de învinut, în dosarul Hidroelectrica. El a fost audiat aproape 5 ore la Parchetul General. La ieşirea de la audieri, Codruţ Şereş a anunţat că a depus la Parchet o plângere împotriva rezoluţiei DIICOT prin care s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul său.

Codruţ Şereş a precizat că declaraţia a vizat acţiunile din perioada când era ministru, precum şi controalele făcute la diverse instituţii şi companii din sistemul energetic naţional. Şereş a respins acuzaţiile privind jaful din sistemul energetic naţional şi a remarcat că, deşi procurorii susţin că situaţia e gravă, totuşi nu au fost operate schimbări ale directorilor.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Şereş, pe 3 aprilie. Fostul ministru al Economiei şi Comerţului este acuzat de favorizarea infractorului şi sprijinire a unei activităţi infracţionale. Potrivit unor surse judiciare, ancheta a pornit în urma unui control efectuat în 2006, de Corpul de control al Ministerului Economiei la Hidroelectrica, în urma căruia au fost descoperite mai multe nereguli.

Şereş este acuzat că, în ciuda faptului că a existat acest raport privind activitatea deficitară de la Hidroelectrica, nu i-ar fi demis pe cei vinovaţi. Codruţ Şereş respinge însă acuzaţiile care i se aduc.

Antena 3

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close