Antena 3 CNN Actualitate Sfânta Parascheva, sărbătorită de credincioşii din toată ţara: Peste 8.000 de pelerini, adunaţi la Iaşi

Sfânta Parascheva, sărbătorită de credincioşii din toată ţara: Peste 8.000 de pelerini, adunaţi la Iaşi

Sfânta Parascheva, sărbătorită de credincioşii din toată ţara: Peste 8.000 de pelerini, adunaţi la Iaşi
14 Oct 2009   •   11:12

Credincioşii o sărbătoresc astăzi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. Centrul religios va fi la Iaşi, acolo unde mii de pelerini s-au adunat pentru a se închina la moaştele făcătoarei de minuni. Slujba va fi oficiată şi în acest an de Înalt Preasfinţia sa Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Deşi temperatura la Iaşi a atins aproape 0 grade, gerul nu a reuşit să-i alunge pe cei aproximativ 8.000 de pelerini care aşteptau să se roage la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Înfofoliţi cu pături, geci şi cu căciule trase bine peste urechi, oamenii şi-au aşteptat liniştiţi rândul la coadă.

Cei care au fost mai norocoşi şi au reuşit să ajungă la moaşte înainte de miezul nopţii spun că a meritat să îndure frigul şi ploaia.

Miercuri, pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi va fi organizată slujba închinată Sfintei Parascheva. Iar după slujbă, pelerinii vor putea mânca tradiţionalele sarmale care sunt gătite pentru ei în fiecare an. Anul acesta vor fi împărţite peste 70.000 de sarmale.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva Iași credinciosi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close