Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Telecabina de la Bâlea Lac, blocată din cauza unei defecţiuni. 70 de persoane nu pot să coboare de pe munte

UPDATE. Telecabina de la Bâlea Lac, blocată din cauza unei defecţiuni. 70 de persoane nu pot să coboare de pe munte

UPDATE. Telecabina de la Bâlea Lac, blocată din cauza unei defecţiuni. 70 de persoane nu pot să coboare de pe munte
Sursa foto: foto: bagy2.blogspot.ro/
19 Ian 2016   •   20:21

UPDATE 20.20

Cei 70 de turişti, din care 45 de copii, care au rămas blocaţi marţi, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraşului, din cauză că s-a blocat telecabina şi nu au cum coborî, au fost cazaţi la două cabane şi li s-a asigurat gratis şi o masă caldă, a precizat, pentru Agerpres, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a societăţii care administrează telecabina.

'Telecabina nu mai poate coborî în seara aceasta. Le-am asigurat gratis cazarea şi masa celor 70 de turişti aflaţi sus, la Bâlea Lac. Nimeni nu s-a aflat în telecabină, când aceasta s-a blocat. Telecabina nu este deocamdată reparată. Dacă se va remedia defecţiunea tehnică, telecabina va circula dimineaţă la ora 9,00, fără turişti, ca să se facă o probă. Abia pe urmă se vor putea coborî turiştii, dacă telecabina este reparată şi condiţiile meteo o permit', a explicat Lidia Bădilă.

-------------------------------

Știrea inițială

Telecabina de la Bâlea Lac s-a blocat marţi din cauza unei defecţiuni tehnice, a anunţat Adrian David, Şeful Salvamont Sibiu.

Telecabina este blocată fără oameni în ea, acum se lucrează la remedierea defecţiunii tehnice, a precizat marţi seara, pentru Agerpres, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a societăţii care administrează telecabina.

'Telecabina este blocată, dar nu se află oameni în ea. Sunt 70 de oameni sus, la Bâlea Lac, din care 40 de copii, care deocamdată nu pot coborî cu telecabina. A trebuit să se înlocuiască o piesă. Cel mai probabil cei 70 de turişti vor trebui să înnopteze tot sus, la Bâlea Lac', a explicat Lidia Bădilă.

Potrivit acesteia, proprietarii Cabanei Bâlea Lac, care deţin şi telecabina de la Bâlea, le asigură celor 70 de turişti rămaşi sus, la peste 2.000 de metri altitudine, cazarea în această noapte.

'Dacă defecţiunea nu se va putea remedia în această seară vom asigura cazarea celor 70 de turişti aflaţi acum la Bâlea Lac', a dat asigurări Lidia Bădilă.

Niciunul din cei 70 de turişti nu are probleme medicale şi nu necesită coborârea urgentă de pe munte, potrivit Şefului Salvamont Sibiu, Adrian David.

Potrivit acestuia, patrula de salvamontişti este la faţa locului.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close