Antena 3 CNN Actualitate Sidex. Sindicaliştii negociază cu administraţia

Sidex. Sindicaliştii negociază cu administraţia

Sidex. Sindicaliştii negociază cu administraţia
17 Mai 2007   •   09:06

Liderii Sindicatului Siderurgistul de la combinatul siderurgic Mittal Steel Hunedoara, aflaţi de luni în grevă japoneză, încep joi negocierile cu administraţia companiei Mittal Steel, discuţiile fiind programate la Galaţi. Potrivit afirmaţiilor preşedintelui Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoş, va avea loc o primă rundă de discuţii cu conducerea companiei Mittal Steel, în care sindicaliştii îşi vor prezenta revendicările, principala nemulţumire a acestora fiind nivelul salarizării în domeniul siderurgiei.

Liderul sindical a explicat că ultimele negocieri salariale au fost purtate în toamna anului trecut şi că, de atunci, salariul mediu pe economie a crescut cu peste 30%, ceea ce nu se poate spune despre veniturile siderurgiştilor hunedoreni.

Sindicaliştii susţin că dialogul social cu administraţia s-a degradat continuu, că promovarea salariaţilor este întârziată nejustificat de mult şi că legislaţia referitoare la acordarea echipamentelor de protecţie este încălcată.

Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor 'Metarom', afiliată la Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA', şi-a manifestat îngrijorarea faţă de situaţia conflictuală existentă la SC Mittal Steel Hunedoara şi a atras atenţia că există un real pericol pentru declanşarea unor conflicte sociale, a declarat Mircea Scîntei, preşedintele FSS Metarom.

Federaţia a convocat, pentru începutul săptămânii viitoare, Consiliul de Coordonare al FFS, pentru a-i sprijini pe sindicaliştii hunedoreni. Consiliul se va ţine la Hunedoara, unde vor participa liderii sindicali din peste 90 la sută dintre întreprinderile din siderurgia şi metalurgia românească. Dacă problemele nu vor fi soluţionate se va recurge la greva generală.

Rompres

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close