Antena 3 CNN Actualitate Încă un copil cu sindrom hemolitic-uremic, internat la ”Marie Curie”

Încă un copil cu sindrom hemolitic-uremic, internat la ”Marie Curie”

Încă un copil cu sindrom hemolitic-uremic, internat la ”Marie Curie”
16 Mar 2016   •   10:37

Încă un copil a fost adus la Spitalul Marie Curie cu „o formă incompletă” de sindrom hemolitic uremic, numărul micuţilor internaţi la acest spital cu această boală ajungând la patru, anunță Digi24.

La „Marie Curie” sunt internaţi patru copii cu sindrom hemolitic uremic, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie a spitalului.

Fetiţa care a mâncat sarmale este „pacientul cel mai grav” şi va avea nevoie de tratament multă vreme, a declarat medicul. Copilul din Feteşti – care a mâncat supă de pui – va fi externată azi. Copilul din Mioveni va face azi examen de rezonanţă magnetică şi va fi externat mâine.

Cel de-al patrulea pacient este o fetiţă din Bucureşti, care a fost adusă de la Institutul „Matei Balş”, unde fusese internată câteva zile.

„Fetiţa venită ieri are un an şi două luni, este din Bucureşti, aici locuieşte. A venit de la Institutul Matei Balş, are o formă incompletă de sindrom hemolitic uremic. A stat internată câteva zile la institut”.

Medicul a explicat că manifestările clinice nu sunt prezente toate la copiii cu SHU, unii au insuficienţă renală acută, alţii nu, în cazul unora se depistează verotoxina, în cazul altora nu.

„Partea comună este debutul cu diareee, de aceea ne aflăm în faţa unui SHU tipic. Ne interesează manifestările clinice. Dacă am aştepta rezultatele testelor de laborator, aceşti copii nu ar mai fi printre noi”, a declarat Mihaela Bălgrădean.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close