x close

Sinteza zilei. Cifrele pe care UDMR le vrea ascunse. Cât dau şi cât primesc de la stat judeţele României

de D.G.    |    26 Oct 2016   •   23:34
Sinteza zilei. Cifrele pe care UDMR le vrea ascunse. Cât dau şi cât primesc de la stat judeţele României 817

Kelemen Hunor a prezentat, miercuri, pe pagina sa de Facebook o hartă a judeţelor după raportul între banii primiţi de la Stat şi banii încasaţi prin taxe şi impozite, realizată de ziarul ''Gândul''.

Mihai Gâdea a demonstrat la ''Sinteza zilei'' că cifrele prezentate de Kelemen Hunor sunt incorecte.

''Clujul, din 100% cât dă la buget, primeşte înapoi 44%, zice Kelemen Hunor. Bihorul primeşte înapoi 65%. Şi putem să luam aşa fiecare judeţ.  Vedeţi că există judeţe precum Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi care primesc un procentaj semnificativ peste ceea ce dau la buget.  Sigur că e interesant şi dacă ne uităm la Bucureşti. Capitala primeşte înapoi faţă de taxele pe care le primeşte 11, 2%. Deci, dacă Bucureştiul ar veni în momentul de faţă să spună noi de federalizăm, ne declarăm autonomia, Bucureştiul ar beneficia cel mai mult de taxele pe care le platesc bucureştenii'', a explicat Mihai Gâdea.

Realizatorul ''Sinteza zilei'' a arătat în continuare de ce cifrele prezentate ''Gândul'' şi preluate de Kelemen Hunor sunt incorecte.

''Calculul de la ''Gândul'', cu toată dragostea, este o bătaie de joc, ca să nu spun că cineva a plătit acest articol'', a subliniat Mihai Gâdea.

Citeşte mai multe despre:

Sinteza Zilei sinteza zilei cu mihai gadea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati