Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Manuel Costescu deschide lista USR pentru diaspora. Cum a ajuns în Guvernul Cioloş şi de ce a ales să candideze

Sinteza Zilei: Manuel Costescu deschide lista USR pentru diaspora. Cum a ajuns în Guvernul Cioloş şi de ce a ales să candideze

Sinteza Zilei: Manuel Costescu deschide lista USR pentru diaspora. Cum a ajuns în Guvernul Cioloş şi de ce a ales să candideze
Sursa foto: Foto: Facebook
12 Oct 2016   •   23:53

Manuel Costescu a fost primul membru din Guvernul Cioloş, care a demisionat şi a anunţat că intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie, din partea USR.

Fostul secretarul de stat din Ministerul Economiei a fost invitatul lui Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei unde a răspuns de ce a ales să facă acest pas.

Despre scandalul cu Fuego?

„Mesajul pe care l-am înţeles este că dorim să tratam diaspora cum trebuie tratată, nu cu concerte. A fost o coincidenţă nefastă.

De ce a ales să candideze?

 „În principiu, am sacrificat două luni pentru patru ani de mandat. În momentul de faţă este esenţial ca România să poată atrage la vot mai mulţi oameni pentru a crea o diveristate în Parlament. Sunt puţine entităţi politice care pot să facă asta şi USR este una dintre acele formaţiuni. Cred că nimeni nu candidează ptr a fi în opoziţie. Ideea este că USR şi PNL susţin acelaşi premier, pe Dacian Cioloş”.

 Cum a ajuns în Guvernul Cioloş?

„Mi-am trimis CV domnului Cioloş. Am plecat în 1995 şi sunt în diaspora de 20 de ani. Ştiam de când am plecat că vreau să fac ceva pentru Romania (...) Cred că în opt luni am făcut mai multe decât mi-am imaginat. Am făcut ghiduri de import, ghiduri de investiţii”.

×
Subiecte în articol: diaspora guvernul Cioloș Sinteza Zilei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close