Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Marcel Ciolacu: „Nu e posibilă reconcilierea cu Victor Ponta. Cel puțin două remanieri se impun”

Sinteza Zilei. Marcel Ciolacu: „Nu e posibilă reconcilierea cu Victor Ponta. Cel puțin două remanieri se impun”

Sinteza Zilei. Marcel Ciolacu: „Nu e posibilă reconcilierea cu Victor Ponta. Cel puțin două remanieri se impun”
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
27 Iun 2019   •   21:49

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat, joi seară, în cadrul emisiuni ”Sinteza Zilei” că principala armă de a demonstrat că social-democrații sunt capabili să conducă țara este să guverneze în continuare.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a mai subliniat că o va susține pe Viorica Dăncilă să ajungă la conducerea la conducerea PSD.

Iată principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

„PSD e un partid mare. În prezent, atmosfera este vie în PSD, într-adevăr, vine după un cartonaș galben al electoratului. Toată lumea încearcă să se poziționeze. Reacția partidului este foarte importantă după arestarea lui Liviu Dragnea,  partidul a reacționat excelent. Toată viața am încercat să nu sar etape. În Camera Deputatilor voturile sunt destul de evidente. Diferența a fost de peste 100 de voturi”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu:  Principala armă de a demonstra că PSD este capabil să conducă acestă țară e guvernarea

„Vom ieșI după acest congres mult mai stabili, inclusiv în familia europeană. Mesajul nostru va fi puternic politic, mass- media va discuta despre funcții, sunt trei funcții puse la bătaie și e normală această descătușare, afuență de candidați”, a mai precizat acesta.

„S-au spus multe despre PSD dar niciodată ca guvernează prost, anacronic – guvernul Năstase și Ponta, ei erau liderii partidului în calitate de președinți și premieri. După europarlamentare principala armă de a demonstra că PSD este capabil să conducă acestă țară e guvernarea”, a mai adăugat acesta

Există o posibilă reconciliere între PSD și PRO România?

„Nu există nimic definitiv. E prematură discuția. Sunt multe frustrări. Sunt două categorii de oameni în PRO România, unii care au plecat de bună voie, convinși, unii excluși și unii care au acumulat multe frustrări. E prematură discuția în ceea ce privește o colaborare între PSD și PRO România. Nu există o reconciliere”.

Ce se va schimba la Congresul PSD?

„Deciziile s-au luat. Cele trei funcții vor fi scoase pentru a fi ocupate. Dimpotrivă, cred că mulți dintre cei care s-au înscris se vor retrage. Fiecare cântărește acum, sunt niște decizii emoționale. Eu am decis să nu candidez, în primul rând pentru stabilitatea aprtidului. În al doilea rând, nu mi-am dorit funcția de președinte a Camerei”.

Care miniștrii trebuie să fie remaniați?

„Nu aș dori să fac fișa postului doamnei prim-ministru. Sunt în partid de 30 de ani. Sunt unul dintre membrii fondatori. Ca opinie personală, cel puțin două remanieri ar trebui să aibă loc. Sunt colegii mei. Nu vreau să intru în detalii”.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close