Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: România, o ţară eşuată? Sunt Nadia, Ilie Năstase sau Hagi doar excepţii? (VIDEO)

Sinteza Zilei: România, o ţară eşuată? Sunt Nadia, Ilie Năstase sau Hagi doar excepţii? (VIDEO)

Sinteza Zilei: România, o ţară eşuată? Sunt Nadia, Ilie Năstase sau Hagi doar excepţii? (VIDEO)
Sursa foto: sinteza zilei
12 Mar 2009   •   22:23

Cele mai importante evenimente ale zilei sunt dezbătute pe larg în cadrul emisiunii ?Sinteza Zilei?. Invitaţii de joi seară sunt Mircea Badea, Mihai Morar şi Victor Ciutacu.

Preşedintele Traian Băsescu acuza recent presa din România şi în special pe ?mogulii? mass media, care îl atacă în mod repetat. În emisiunea de joi seară, Mihai Gâdea şi invitaţii săi şi-au propus să demonstreze contrariul, apărând-o pe fiica cea mică a preşedintelui, acuzată de faptul că a ajuns pe listele pentru Parlamentul European doar pentru că tatăl său este preşedinte. Mai mult, cei prezenţi la emisiune demonstrează faptul că presa din străinătate, care a scris despre Elena Băsescu, ca despre ?o păpuşă Barbie? care bate la poarta Parlamentului European, a procedat total neprofesionist.
Cotidianul italian La Repubblica prezintă o fotografie în care apar Irinel Columbeanu şi soţia sa, alături de una în care apare Elena Băsescu, cu titlul "Tata Băsescu mă trimite în parlament". Nu este destul de clar care este legătura între soţii Columbeanu şi fiica preşedintelui, în afara unei confuzii ruşinoase a jurnaliştilor italieni.

?E o mare mizerie ce i se întâmplă domnişoarei Băsescu. I se reproşează că nu vorbeşte bine. Tot respectul pentru jurnalista de la Associated Press, care nu face decât să preia pulsul societăţii. Şi George W. Bush a fost acuzat de multe ori că nu ştie să vorbească. A contestat cineva familiei Bush faptul că a dat politicii americane politiceni de valoare?? a spus Valentin Stan, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.



"Ţara noastră este bolnavă de candidoză. Se candidează în draci" a concluzionat Mircea Badea.

Un alt subiect legat de neprofesionalismul jurnaliştilor italieni, mai ales în ceea ce priveşte românii şi România, este modul în care o prestigioasă emisiune italiană a prezentat interogatoriul celor doi români acuzaţi că ar fi violat o adolescentă de 14 ani la Roma, deşi problele ADN arată contrariul.

În emisiunea Porta a porta, imaginile de la interogatoriul poliţiei sunt făcute public, ele fiind livrate jurnaliştilor chiar de către poliţişti. În studio se află comandantul poliţiei de la Roma care comentează pe marginea imaginilor. Împreună cu moderatorul emisiunii, el încearcă să arate că în ciuda faptului că probele ADN arată că nu românii sunt autorii, faptul că ei au recunoscut că au comis violul în timpul unui interogatoriu, arată că sunt vinovaţi.

Potrivit lui Valentin Stan, emisiunea reprezintă o dovadă clară a faptului că autorităţile italiene duc o campanie de denigrare îndreptată împotriva cetăţenilor români.



Sunt vârfuri ca Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Gheorghe Hagi simple excepţii care confirmă regula că România este o ţară eşuată? Puţinele imagini pozitive din presa străină sunt cu aceste persoane.

Ce ar trebui să facă România pentru a-şi promova mai bine valorile?





PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close