Antena 3 CNN Actualitate Sistemele de securitate ale băncilor din Cluj, verificate de poliţie

Sistemele de securitate ale băncilor din Cluj, verificate de poliţie

Sistemele de securitate ale băncilor din Cluj, verificate de poliţie
Sursa foto: jaf la banca
17 Feb 2009   •   10:17

Băncile şi casele de amanet din judeţul Cluj sunt verificate, după jaful armat de acum patru zile. Poliţia vrea să vadă dacă instituţiile bancare au paza bine asigurată şi camere de supraveghere. Se verifică, în special, dispozitivele de pază şi camerele de supraveghere, care de acum înainte ar trebui să cuprindă şi exteriorul clădirii. În continuare, sunt căutaţi autorii jafului.
Totodată, au fost luate în vizor şi casele de amanet şi casele de schimb valutar după patru zile de la jaful de la Banca Transilvania. Unde măsurile de securitate sunt precare, poliţiştii oferă sfaturi pentru a fi îmbunătăţite.
Vineri, filiala Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj Napoca a fost ţinta unui jaf armat. Două persoane au intrat în instituţie purtând cagule. Potrivit casierei, cei doi au lovit paznicul cu un pistol cu electroşocuri şi au furat o sumă mare de bani din casierie. Primele informaţii arătau că ar fi vorba de sub 60.000 de euro. Suma furată era asigurată, aşa că nu există risc de pierderi pentru clienţi. Paznicul băncii nu era înarmat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Banca Transilvania
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close