Antena 3 CNN Actualitate Sistemul medical în prag de colaps? În Bihor, serviciul de ambulanţă nu mai este alimentat permanent cu oxigen

Sistemul medical în prag de colaps? În Bihor, serviciul de ambulanţă nu mai este alimentat permanent cu oxigen

Sistemul medical în prag de colaps? În Bihor, serviciul de ambulanţă nu mai este alimentat permanent cu oxigen
Sursa foto: spital
04 Aug 2009   •   17:45

Criza financiară loveşte puternic în dreptul la viaţă al multor români cu probleme de sănătate. În Bihor, singura firmă care furnizează oxigen în judeţ şi-a redus numărul angajaţilor şi nu mai lucrează non-stop, ci doar 8 ore pe zi. Tot din lipsa banilor, la 30 de km de Arad, la Fiscut, dispensarul funcţionează într-un fost C.A.P., într-o clădire plină de mucegai, fără current electric şi fără apă.

Ambulanţele din Oradea, dar şi de la alte spitale din judeţul Bihor nu-şi mai pot umple buteliile cu oxigen la orice oră, aşa cum făceau când era nevoie. Singura firmă care se ocupă cu acest serviciu s-a restructurat şi acum lucrează după program scurt: de la 7 dimineaţa, la 15, asta în condiţiile în care contractul între aceasta şi Serviciul de ambulanţă Bihor prevede permanenţa, potrivit directorului.

Nu se ştie ce se va întâmpla cu blonavii aflaţi în stare critică, dacă oxigenul din maşinile ambulanţei se va termina seara sau în week-end.

În Arad, din lipsa banilor, dispensarul din Fiscut funcţionează într-o clădire care stă să cadă, plină de mucegai, fără current electric şi fără apă. Toaletele din spatele dispensarului nici nu se văd vara, din cauza bălăriilor. Primaria din localitate nu a mai investit în întreţinere nici un leu de ani de zile.

Sătenii se bucură însă că măcar de două ori pe săptămână vine un medic să îi vadă.

Cei mai mulţi săteni din Fiscut nu au bani să meargă la cel mai apropiat dispensar, aşa că preferă să se trateze la cabinetul din clădirea pe jumătate distrusă.

Antena 3

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close