Antena 3 CNN Actualitate Situaţie fără precedent în Franţa: Peste 30.000 de oameni ar putea solicita despăgubiri după atacul de la Nisa

Situaţie fără precedent în Franţa: Peste 30.000 de oameni ar putea solicita despăgubiri după atacul de la Nisa

Situaţie fără precedent în Franţa: Peste 30.000 de oameni ar putea solicita despăgubiri după atacul de la Nisa
20 Iul 2016   •   20:48

In Franta, un fond de garantare pentru victimele terorismului dispune de un miliard 400 de milioane de euro pentru a despagubi victimele atacului de la Nisa.

La despagubiri sunt indreptatiti si cei care au suferit doar traume psihologice. Pe care insa vor trebui sa le dovedeasca, nu de alta, dar pe Promenade se aflau joi seara peste 30 de mii de oameni. Guvernul francez a initiat deja procedurile de acordare a unor reparatii financiare catre victime, potrivit stirileprotv.ro.

"Rudele celor decedati dar si persoanele ranite vor primi inca de la sfârşitul acestei saptamani primele transe", afirmă secretarul de stat Juliette Meadel.

In cazul acestor categorii, indemnizarea va fi automata. Procedura se anunta insa mult mai dificila pentru cei doar traumatizati de atac, care vor trebui sa dovedeasca faptul ca era la fata locului, in calea camionului condus de franco-tunisianul Mohammed Bouhlel.

Pentru a fi recunoscuti oficial drept victime, supravietuitorii vor trebui sa depuna plangere, sa furnizeze marturii detaliate si sa se supuna unei expertize psihologice. Fondul de garantare a despagubilor le va transmite un raspuns in decurs de 3 luni.

×
Subiecte în articol: nisa
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close