A fost concediat pentru o postare pe Facebook. Cum și-a umilit șefii un șofer de trolebuz din Timișoara

23 Ian 2020   •   15:51
A fost concediat pentru o postare pe Facebook. Cum și-a umilit șefii un șofer de trolebuz din Timișoara Foto: Wikipedia

Un şofer de troleibuz, angajat al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), concediat pentru o postare de pe Facebook, a obţinut în instanţă reangajarea. Sentinţa nu este definitivă, dar este executorie, şoferul fiind chemat deja de către şefii lui să se întoarcă la serviciu.

Alexandru Acsinte, şofer în cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara, a fost concediat în vara anului trecut pentru că, în 22 iulie 2019, a scris pe grupul de Facebook al angajaţilor STPT un mesaj în care acuza noua conducere a societăţii că fură mai mult decât cea veche.

„Noua conducere fură mai mult decât conducerea veche. Vrem normă de ore. Sclavia s-a abolit”, a fost mesajul şoferului, nemulţumit că la plata salariului nu i-au fost luate în calcul orele lucrate în weekend sau sărbători legale. Mesajul şoferului a fost şters la puţin timp după ce a fost postat pe grupul intern, dar gestul lui Acsinte a fost considerat atât de grav încât conducerea a dispus constituirea unei comisii disciplinare care a decis că abaterea disciplinară este „foarte gravă” şi a dispus concedierea şoferului pentru că „un asemenea comportament din partea salariaţilor nu poate fi acceptat, orice nemulţumire sau neclaritate cu privire la modul de executare a contractului individual de munca putând fi soluţionata pe cale amiabilă”, potrivit Adevarul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close