Antena 3 CNN Actualitate Social A fost concediat pentru o postare pe Facebook. Cum și-a umilit șefii un șofer de trolebuz din Timișoara

A fost concediat pentru o postare pe Facebook. Cum și-a umilit șefii un șofer de trolebuz din Timișoara

Un şofer de troleibuz, angajat al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), concediat pentru o postare de pe Facebook, a obţinut în instanţă reangajarea. Sentinţa nu este definitivă, dar este executorie, şoferul fiind chemat deja de către şefii lui să se întoarcă la serviciu.

A fost concediat pentru o postare pe Facebook. Cum și-a umilit șefii un șofer de trolebuz din Timișoara
Sursa foto: Foto: Wikipedia
23 Ian 2020   •   15:51

Alexandru Acsinte, şofer în cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara, a fost concediat în vara anului trecut pentru că, în 22 iulie 2019, a scris pe grupul de Facebook al angajaţilor STPT un mesaj în care acuza noua conducere a societăţii că fură mai mult decât cea veche.

„Noua conducere fură mai mult decât conducerea veche. Vrem normă de ore. Sclavia s-a abolit”, a fost mesajul şoferului, nemulţumit că la plata salariului nu i-au fost luate în calcul orele lucrate în weekend sau sărbători legale. Mesajul şoferului a fost şters la puţin timp după ce a fost postat pe grupul intern, dar gestul lui Acsinte a fost considerat atât de grav încât conducerea a dispus constituirea unei comisii disciplinare care a decis că abaterea disciplinară este „foarte gravă” şi a dispus concedierea şoferului pentru că „un asemenea comportament din partea salariaţilor nu poate fi acceptat, orice nemulţumire sau neclaritate cu privire la modul de executare a contractului individual de munca putând fi soluţionata pe cale amiabilă”, potrivit Adevarul.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close