Antena 3 CNN Actualitate Social Alexandru Rafila, după decizia de a se închide școlile: Este o decizie politică și asta este. S-a luat!

Alexandru Rafila, după decizia de a se închide școlile: Este o decizie politică și asta este. S-a luat!

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că se vor suspenda cursurile. Cu toate acestea nu se pune încă problema în România a extinderii virusului în comunitate.

Alexandru Rafila, după decizia de a se închide școlile: Este o decizie politică și asta este. S-a luat!
Sursa foto: Antena 3
09 Mar 2020   •   19:24

”O astfel de măsură poate fi luată când există un context epidemiologi care să pună problema transmiterii în comunitate, ceea ce nu este cazul. Este o decizie politică și asta este. S-a luat. Probabil că va fi prelungită această măsură pentru că în perioada următoare cu siguranță va crește numărul de cazuri și în țara noastră și este important să prevenim transmiterea comunitară.

O atitudine la care trebuie să ne gândim este aceea de limitare a călătoriilor, mă refer la Italia, Franța și Germania. Aceasta este una dintre măsurile care ar putea să limiteze introducerea unor cazuri noi de coronavirus. O a doua măsură cred că se referă la indentificarea persoanelor vârstnice, vulnerabile, iar comunitățile să indentifice persoanele fără posibilitate, care ar putea avea nevoie de medicamente. Acest lucru trebuie foarte bine luate în serios. Când vom constata că vom avea multe cazuri atunci aceste persoane trebuie protejate”, a precizat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, în direct la România TV. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close