Antena 3 CNN Actualitate Social Avertisment: Camerele de supraveghere, un pericol uriaș pentru copii

Avertisment: Camerele de supraveghere, un pericol uriaș pentru copii

Specialiștii în securitate informatică atrag atenția că dispozitivele de supraveghere de pe piața noastră sunt extrem de vulnerabile la capitolul siguranță.

Avertisment: Camerele de supraveghere, un pericol uriaș pentru copii
06 Mar 2020   •   09:29

Camerele de supraveghere prezente tot mai mult în ultimii ani în grădinițe și școli pot reprezenta un pericol real pentru copii.

Este avertismentul lansat de specialiștii în securitate informatică. Ei atrag atenția că imaginile înregistrate de dispozitivele de supraveghere pot ajunge pe mâna hackerilor, potrivit Agerpres.

Foarte multe dintre astfel de dispozitive folosite în grădinițele și școlile din România au mari vulnerabilități, iar hoților virtuali le este foarte ușor să pună mâna pe date extrem de sensibile, spun specialiștii în domeniu.

Copilul poate fi și mai mult expus unor pericole, atunci când astfel de dispozitive sunt amplasate în interiorul casei sau chiar în camera copilului. Mulți dintre părinți au optat pentru acesată supraveghere la distanță care în ultimii ani a devenit o adevărată modă.

Specialiștii în securitate cibernetică au analizat mai multe tipuri de astfel de dispozitive și spun că cel mai căutat și vândut dispozitiv pe piața din România are mari probleme la capitolul siguranță.

Specialiștii recomandă oprirea camerelor de supraveghere atunci când nu sunt cu adevărat necesare.
 

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close