Antena 3 CNN Actualitate Social Cântărea 32 de kilograme și refuza să bea și apă. Cum a reușit o adolescentă să învingă anorexia

Cântărea 32 de kilograme și refuza să bea și apă. Cum a reușit o adolescentă să învingă anorexia

Cântărea 32 de kilograme și refuza să bea și apă. Cum a reușit o adolescentă să învingă anorexia
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Oct 2017   •   10:59

Unul dintre cele mai spectaculoase cazuri de recuperare al unei persoane anorexice s-a întâmplat în Elveţia, iar însănătoşirea a avut loc fără internarea într-o clinică specializată, doar prin voinţa pacientei. 

Potrivit The Sun, Julia Janssen cântărea 32 de kilograme şi ajunsese la un pas de moarte, însă s-a mobilizat să depășească această situație. 

Cazul ei era atât de grav încât refuza sa bea chiar şi apă, iar mâncarea şi-o ascundea în urechi, ca să nu fie nevoită să mănânce.

Mama ei se ruga de ea să mănânce şi-i pregătea felurile de mâncare preferate, dar Julia refuza să se atingă de mâncare şi pretindea că a luat masa, dar işi întindea untul prin păr şi ascundea mâncarea în urechi. Uneori, refuza să bea şi apă, deoarece credea că va fi contaminată şi va muri. 

Totul provenea din teama ei închipuită că se va îngrăşa, dar ajunsese la 32 de kilograme, iar toate oasele i se vedeau pe sub piele, după cum se poate observa în aceste fotografii şocante. Nu mai avea putere nici să se mişte şi datorită lipsei nutrienţilor din organism avea tensiunea foarte mică şi leşina des. Până într-o zi, când a realizat că va muri şi a început, încet-încet, să mănânce. 
"Această tulburare pe care o am face parte din viaţa mea şi fiecare zi este o luptă continuă. În prezent, nu mai arăt ca înainte şi este destul de greu să mă obişnuiesc" a povestit Julia despre recuperarea ei miraculoasă.

”Întotdeauna am ştiut, cel puţin teoretic, că pot să mă vindec de anorexie, dar să văd oameni care au reuşit asta...este uimitor şi sunt extrem de recunoscătoare pentru suportul pe care l-am primit online. Vreau ca eu să controlez anorexia, nu anorexia să mă controleze pe mine”, a mai spus Julia. Ea a reuşit să scape de această boală cu ajutorul prietenilor şi forumurilor de specialitate.

×
Subiecte în articol: anorexie cazuri clinica mancare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close