Antena 3 CNN Actualitate Social Cazul Colectiv schimbă procedurile în situații de criză

Cazul Colectiv schimbă procedurile în situații de criză

Cazul Colectiv schimbă procedurile în situații de criză
10 Mar 2016   •   09:30

Cazul Colectiv schimbă procedurile în Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, vrea ca tragedia în care şi-au pierdut viaţa 63 de oameni să schimbe sistemul românesc.

Mai exact, să ducă la crearea unui dispecerat comun în cazuri de urgenţe majore şi la antrenarea unor persoane special pregătite pentru situaţii de criză. 

La patru luni de la tragedia din Colectiv, autorităţile au făcut făcut public raportul privind modul în care serviciile de urgenţă au reacţionat în momentul tragediei.

Autorităţile vor ca deciziile bune care s-au luat în momentul tragediei din Colectiv să devină proceduri care să schimbe sistemul.

Raportul evidenţiază şi momentele în care coordonarea a fost deficitară. Un punct slab evidenţiat de raport a fost trimiterea rudelor unui pacient în Belgia, chiar dacă acesta se afla încă în România.

Raed Arafat mai adaugă că pe viitor trebuie găsită o soluţie pentru prealertarea spitalelor deoarece în cazul tragediei din Colectiv acestea au fost luate prin surprindere. 
 

În urma incendiului din 30 octombrie și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv Raed Arafat
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close