Antena 3 CNN Actualitate Social Cel mai bine plătit pensionar din Iaşi îşi poate cumpăra în fiecare lună o maşină nouă

Cel mai bine plătit pensionar din Iaşi îşi poate cumpăra în fiecare lună o maşină nouă

Cel mai bine plătit pensionar din Iași își poate cumpără în fiecare zi o mașină nouă. Este magistrat și încasează 41.000 de lei brut, cât un Logan cu echipare mijlocie. 

Cel mai bine plătit pensionar din Iaşi îşi poate cumpăra în fiecare lună o maşină nouă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Ian 2020   •   18:23

Cea mai mare pensie a unui fost magistrat ieşean este, potrivit datelor furnizate de aceeaşi sursă, în valoare de 41.606 de lei brut.

Nu a fost făcut public numele acestui fericit pensionar, însă potrivit unor surse ar fi vorba de un ieşean care ar mai avea o pensie de serviciu, pe lângă cea de magistrat.

În contrapondere, cea mai mică indemnizaţie acordată în baza Legii 303/2004 este în valoare de 5.572 de lei brut, însă ea ajunge la urmaşul unui fost magistrat. „Plata Pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), cât şi din Bugetul de stat (BS), astfel: pentru partea de pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din Bugetul asigurărilor sociale de stat, iar diferenţa dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) şi pensia aferentă din sistemul public de pensii se realizează din bugetul de stat“, a transmis CNPP pentru Ziarul de Iași

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close