Antena 3 CNN Actualitate Social Cele mai noi informații de la Familia Regală

Cele mai noi informații de la Familia Regală

Cele mai noi informații de la Familia Regală
Sursa foto: Foto: Casa Regala/Facebook
13 Mar 2016   •   17:00

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, și principele Radu s-au întors la București și anunță că începând de luni își reiau activitățile din Capitală și din țară, informează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul ''Familia Regală a României'', principesa Elena va ajunge luni în Elveția, pentru a fi alături de Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi. Principesa Maria s-a întors din Elveția la sfârșitul acestei săptămânii.

''Alteța Sa Regală Principesa Elena a României sosește luni, 14 martie, în Elveția, pentru a fi alături de Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi. Principesa Maria s-a întors din Elveția la sfârșitul săptămânii acesteia. Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu s-au întors la București și reiau luni, 14 martie, activitățile publice curente în Capitală și în țară'', se precizează în comunicatul citat. 

Casa Regală anunța, la începutul lunii martie, că regele Mihai se află internat într-o clinică din Lausanne și este într-o stare accentuată de slăbiciune fizică, primind tratament permanent. Potrivit Biroului de presă al regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj făcut public la începutul lunii martie, că este sigur că fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța" de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.

"În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei", a transmis regele Mihai I.

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I Regele Mihai I
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close