Antena 3 CNN Actualitate Social Cererea de muncă de acasă, de patru ori mai mare

Cererea de muncă de acasă, de patru ori mai mare

Căutările pe internet pentru locuri de muncă la distanţă au explodat luna aceasta. Criza coronavirusului i-a făcut pe români să se reorienteze spre joburi precum digital marketing sau consultanţă financiară, în detrimentul profesiilor clasice.

Cererea de muncă de acasă, de patru ori mai mare
Sursa foto: Foto: pexels.com
21 Mar 2020   •   15:24

În acest moment, România are cel mai scăzut procent al persoanelor care lucrează de acasă, din toată Uniunea Europeană. Specialiştii spun însă că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat. De altfel, numărul căutărilor pe platformele de recrutare online a crescut de patru ori luna aceasta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Românii vizează domenii precum content marketing, consultanţă financiară, contabilitate sau consultanţă pe fonduri europene.

Totuşi, foarte multe dintre aceaste profesii care pot fi făcute acasă sunt dorite în regim part-time. Asta pentru că unii le caută pentru a-şi rotunji veniturile faţă de locul de muncă pe care îl au deja, fie pentru că sunt, de exemplu, în concedii de îngrijire a copilului şi vor să câştige un ban pentru 3-4 ore de muncă pe zi.

Există, pe de altă parte şi profesii clasice care sunt la mare căutare. În contextul crizei coronavirusului, tot mai mulţi oameni vânează posturile de asistent în spital dar şi cele de specialist resurse umane.

Cererea de muncă de acasă, de patru ori mai mare

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close