Antena 3 CNN Actualitate Social Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan

Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan

Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan
26 Dec 2017   •   10:26

Aproximativ 14 ani au trecut de la prima sesizare privind activitatea ilegală a medicului clujean Mihai Lucan, fostul şef al Institutului de Transplant Renal, şi până la începerea urmăririi penale.

Emanuel Ungureanu, clujeanul de la care a pornit „dosarul Lucan”, povesteşte cum funcţiona reţeaua de protecţie creată de medic în structuri ale statului precum Poliţie, DIICOT, SRI, Ministerul Sănătăţii, administraţie. Prima reclamaţie împotriva lui Mihai Lucan a fost făcută în 2004 de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Întrebat care a fost reacţia lui Lucan după reclamaţie, deputatul USR a spus că:  „A reacţionat prin Ioan Figan (directorul de la Pediatrie 2-nr). Figan îi era dator pentru că îi aranjase să fie operat pe creier. Acesta a pus două asistente sociale de la Departamentul de Asistenţă Socială, cu care eu nu mă întâlnisem niciodată, le-a pus să facă referate false că vin la serviciu cu întârziere, că nu-mi îndeplinesc îndatoririle de serviciu. Atunci un jurnalist clujean mi-a dat un reportofon ca să le înregistrez atât pe ele, cât şi pe Figan, cu ce pregăteau. Le-am înregistrat. Una dintre ele era însărcinată şi ştiu că a plâns şi a zis că regretă ce a făcut.

Atunci jurnalistul s-a dus cu reportofonul la Figan şi, din acel moment, nu mi-a mai făcut nimic. I-am spus că eu voi pleca din clinică atunci când voi dori, pentru că îmi fac treaba, tocmai mă întorsesem din prima tabără pentru copii dependenţi de dializă. Aici îmi aduc aminte de caracterul doctorului Aurel Bizo, care mi-a făcut un raport de activitate absolut elogios, pe care l-a depus la registratură Spitalului de Copii în contraponderea cu mizeria ce mi se pregătise, el informându-mă de capcana pe care voia să mi-o întindă Figan. Cu asemenea mârşăvii se ocupa Lucan, încercând să elimine mizeriile pe care le făcea el”, a spus Ungureanu, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Mihai Lucan medic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close