Antena 3 CNN Actualitate Social Cum a încercat un profesor să rămână director de școală: „Te doare capul!”

Cum a încercat un profesor să rămână director de școală: „Te doare capul!”

Un număr de 24 de profesori din localitatea doljeană Sadova au sesizat Parchetul că la Şcoala Gimnazială „Damian“ ar exista aproape 30 de elevi înscrişi fictiv în catalog. Există suspiciuni că sunt nereguli grave şi în sistemul informatic al şcolii.

Cum a încercat un profesor să rămână director de școală: „Te doare capul!”
21 Ian 2020   •   10:51

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru fals, uz de fals, obţinere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri.

Profesorii care au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj predau la cea de-a doua şcoală din localitatea Sadova.  Aceştia susţin că totul a început în 2011, când şcoala Damian  a preluat Grădiniţa Sadova, iar în 2016 a preluat şi grădiniţa Piscu Sadovei. În 2017, ar fi apărut primele nereguli în ceea ce priveşte numărul real de elevi înscrişi la Şcoala Damian, scrie Adevărul

"Am comparat  datele noastre cu ce există prin cataloagele de la această şcoală şi am descoperit că există copii care nu frecventează cursurile, dar sunt înscrişi. Au băgat în acte copil de 7 ani coleg de clasă cu copil de 1 an. Te doare capul! Aveau CNP 0 şi asta înseamnă că nu au acte. Un copil de 7 ani şi 8 luni, coleg cu unul de 1 an şi 8 luni. Unde s-a mai văzut aşa ceva?", a declarat profesooara Cristina Gîrd, lider de sindicat Şcoala Gimnazială Sadova.

Dascălul mai spune că directorul şcolii ar fi făcut toate aceste ilegalităţi ca să nu-şi piardă postul.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close