Antena 3 CNN Actualitate Social Descoperirea înfiorătoare făcută de scafandri la nava pe care au murit 14.000 de oi

Descoperirea înfiorătoare făcută de scafandri la nava pe care au murit 14.000 de oi

Angajaţii firmei care a câştigat licitaţia pentru ranfluarea epavei Queen Hind din portul Midia au făcut sâmbătă, 1 februarie, prima încercare de a pune vasul pe linia de plutire. După două ore, operaţiunile au fost sistate deoarece cablurile au cedat.

Descoperirea înfiorătoare făcută de scafandri la nava pe care au murit 14.000 de oi
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
03 Feb 2020   •   17:39

Conform datelor oficiale, nava Queen Hind, sub pavilion Palau, avea la bord 14.600 de oi vii, dintre acestea putându-se salva doar 180 de capete. Ambarcaţiunea trebuia să plece pe 24 noiembrie 2019 din Portul Midia cu destinaţia Jeddah – Arabia Saudită. După câteva minute de la plecare, nava s-a răsturnat în apropiere de Portul Midia.

Gabriel Comănescu, preşedintele Grup Servicii Petroliere SA (GSP), compania care se ocupă de ranfluarea epavei, a declarat sâmbătă că „în timpul operaţiunii, scafandrii au intrat în apă, au găsit punţi suplimentare, aceste punţi suplimentare au şi animale la bord. Sunt punţi neincluse în cargoplan, sunt nedeclarate. E problema autorităţilor să găsească de ce au fost încărcate şi de ce nu au fost incluse în cargoplan. Este un mare semn de întrebare. Există o încărcătură mult mai mare de peste 14.000 de oi”, precizează Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: portul Midia nava oi queen hind
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close