Antena 3 CNN Actualitate Social Economistul Adrian Câciu explică de ce au scăzut prețurile la carburanți

Economistul Adrian Câciu explică de ce au scăzut prețurile la carburanți

Adrian Câciu a explicat motivul pentru care prețurile la carburanți au scăzut. Economistul spulberă orice propagandă politică.

Economistul Adrian Câciu explică de ce au scăzut prețurile la carburanți
Sursa foto: Foto: Adrian Câciu/ Facebook
17 Feb 2020   •   09:13

”Orice discuție despre prețul combustibilului raportată la evenimente interne recente este o copilărie fiind o poveste de adormit copiii. Prețul actual al combustibilului cu tot cu taxe pe plan intern este egal cu prețul combustibilului cu tot cu taxe din decembrie 2018.

Pretul actual al barilului de petrol pe piața mondială este egal cu prețul barilului de petrol din luna de brie 2018, respectiv 57,2 USD/baril.

Scumpirile care au avut loc în anul 2019 s-au datorat creșterii prețului mondial al barilului care a ajuns și la valoare de 71 USD/baril. Pentru propagandiștii care au ajuns din întâmplare în funcții de demnitate publică le pun și prețul barilului de petrol din decembrie 2016, când era 45 USD/baril.

Și le mai spun să se uite în indicele prețurilor de consum să vadă cu cât a crescut prețul combustibilului în perioada ianuarie 2017-decembrie 2019 și să raporteze ponderea respectiva la prețul barilului din decembrie 2016, să vadă că prețul actual este în relație exclusiva cu prețul mondial al petrolului.

În rest, propaganda cât cuprinde, de parca prețul combustibilului ar putea fi stabilit din pix.” a explicat economistul Adrian Câciu, pe Facebook. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close