Antena 3 CNN Actualitate Social Un medic din România transmite un mesaj alarmant: „Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus”

Un medic din România transmite un mesaj alarmant: „Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus”

Epidemia provocată de noul coronavirus, izbucnită în China la finalul anului trecut, se extinde. Un medic din România transmite un mesaj cât se poate de alarmant legat de virusul care a înspăimântat omenirea.

Un medic din România transmite un mesaj alarmant: „Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Feb 2020   •   13:46

„Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus”, scrie doctorul Cătălin Dudu pe Facebook.

Iar în cazul în care virusul mortal va ajunge va pătrunde şi în ţara noastră, medicul spune că „va fi vai de noi”.

„Dovada mai mare de amatorism decat sa izolezi la domiciliu 3 fete care vin dintr-o regiune afectata de coronavirus si sa nu te intereseze deloc de ceilalti pasageri cu care fetele au intrat in contact intr-un spatiu inchis,nu cred ca exista decat poate aia in care ,daca informatia e corecta:au imbarcat pasagerii ce trebuiau sa plece spre Italia si dupa au realizat ca poate ar fi bine sa dezinfecteze aeronava preventiv si i-au debarcat. Din pacate nu suntem pregatiti sa facem fata unei epidemii si o spun cu toata responsabilitatea.

Cand va ajunge si la noi virusul o sa fie vai de noi...fiecare va trebui sa se descurce pe cont propriu pentru ca asa cum a declarat ministrul finantelor in martie vom achizitiona primele materiale de protectie si lupta cu virusul. Oricum sa nu ne panicam ;"avem locuri suficiente pentru carantina "si acum vad ca au dreptate...cati oameni fara casa sa fie afectati????

Este trist si ingrijorator ce se intampla si as vrea sa aud ca se organizeaza o celula de criza si se iau niste masuri imediate pentru a incerca sa limitam prportiile unui dezastru iminent. Pana atunci sa mergem sa ne rugam ca doctorii aia pe care ii hulim si acuzam public de cate ori avem ocazia sa aiba curajul sa ne trateze in conditiile unei lipse totale de mijloace de protectie. Sper ca domnul ministru sa includa prin OUG si coronavirusul pe lista programelor nationale ca poate spitalele private sunt mai bine organizate si dotate. Cum Dumnezeu e mare sa speram ca va fi bine”, a scris Cătălin Dudu, medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe pagina sa de Facebook.

E epidemie de coronavirus în Italia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu COVID-19 (coronavirus) concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto.

Panica provocată de coronavirus se amplifică de la o oră la alta.

Trei cetăţeni italieni au creat panică în Arad, după ce au anunţat că se simt rău. Spitalul a fost pus în carantină, iar acum se pregateşte un salon pentru izolarea lor.

Într-o localitate din judeţul Maramureş, o femeie care a leşinat a fost lăsată pe o băncuţă, în centrul satului, pentru că zilele trecute s-a întors din Italia, iar oamenii se tem că ar putea avea coronavirus.

În Timiş, un bărbat care s-a întors zilele acestea din Italia s-a simţit rău şi a chemat ambulanţa de teamă că a fost infectat cu noul virus de gripă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close