Antena 3 CNN Actualitate Social Nici aerul de munte nu mai e ce era. Care sunt orașele în care s-au depăşit limitele admise de poluare

Nici aerul de munte nu mai e ce era. Care sunt orașele în care s-au depăşit limitele admise de poluare

Nici aerul de munte nu mai e ce era. Care sunt orașele în care s-au depăşit limitele admise de poluare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    15 Mai 2016   •   13:32

Respirăm otravă! Potrivit unui document obţinut în exclusivitate de Antena 3, Ministerul Mediului a dat publicităţii lista cu oraşele cu peste 100.000 de locuitori în care s-au depăşit limitele admise de poluare

Este vorba de Bucureşti, Iaşi şi Braşov. 

Cea mai gravă situație este în București, care este, de altfel, și cel mai mare oraș. Depășirile sunt la două substanțe din lista de indicatori, respectiv la dioxidul de azot și la pulberile din aer, care înseamnă praful ridicat de mașini sau șantierele care nu sunt gestionate așa cum ar trebui.

În celelalte două orașe mari, Iași și Brașov, la poluarea zonei contribuie și zonele industriale, iar Iași, în special activitatea CET-urilor care și acum funcționează pe cărbune și poluează în mod excesiv.

În plus, și la Iași și la Brașov, sunt amintiți ca factori de poluare traficul intens al mașinilor grele.

Pentru rezolvarea acestei probleme, Ministerul Mediului recomandă pentru București mai multe piste pentru bicicliști, un transport public mai puțin poluant, cum ar fi cel electric, și o reducerea sau fluidizare a traficului.

Cam aceleași recomandări ar fi și pentru celelalte orașe.

×
Subiecte în articol: poluare Ministerul Mediului Iași Brașov
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close