Fetița de opt ani nevăzătoare și-a pierdut viața la școală, după ce a căzut pe scări. La o lună de la tragedie, sancțiunile primite de cei care se fac vinovați sunt de-a dreptul rușinoase

15 Ian 2020   •   13:09
Fetița de opt ani nevăzătoare și-a pierdut viața la școală, după ce a căzut pe scări. La o lună de la tragedie, sancțiunile primite de cei care se fac vinovați sunt de-a dreptul rușinoase Foto: Pixabay.com

Pe 15 decembrie, o tragedie cumplită avea loc la o școală specială de nevăzători din Târgu Frumos.

O fetiță de opt ani, lăsată nesupravegheată pentru câteva minute, cădea pe scările Liceului Special „Moldova“ și își pierdea viața. 

La o lună de la cumplitul accident, consiliul de administraţie al liceului a luat primele măsuri. A dat doar sancţiuni de avertisment şi de reducere a salariului de bază cu 5% pe o perioadă de trei luni.

Astfel, în urma audierii rapoartelor comisiilor de cercetare, cea mai „aspră“ sancţiune a fost aplicată pedagogului, adică o micşorare cu 5% a salariului, practic cu câteva zeci de lei, timp de trei luni, iar directorul unităţii a fost sancţionat cu avertisment. Dosarul cu acuzaţii penale îşi continuă însă drumul la Parchet, acesta urmând să ajungă apoi în instanţă, scrie Ziarul de Iași.

 

 

Parteneri
x close