Antena 3 CNN Actualitate Social Fluierături la Ziua Marinei. Klaus Iohannis, la ceremonie, în plin război politic: „Trebuie să construim o Românie mai bună”

Fluierături la Ziua Marinei. Klaus Iohannis, la ceremonie, în plin război politic: „Trebuie să construim o Românie mai bună”

Fluierături la Ziua Marinei. Klaus Iohannis, la ceremonie, în plin război politic: „Trebuie să construim o Românie mai bună”
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihai Fifor
15 Aug 2018   •   12:11

Update: Cerul Constanţei este survolat de avioane supersonice, iar Marea Negră a fost străbută de diverse ambarcaţiuni rapide. 

Update: Ceremonia nu este lipsită nici de incidente. Unui marinar ucrainean i s-a făcut rău în timpul festivităţilor şi a fost scos din mulţime de colegii săi.

De asemenea, o femeie din cadrul Marinei Militare Americane a primit îngrijiri medicale, după ce a acuzat stări de rău.

Citește și: Incidente la Ziua Marinei. Doi militari care participau la festivităţi au avut nevoie de îngrijiri medicale

Update: Și ministrul Apărării, Mihai Fifor a vorbit la ceremonie, unde a precizat că „suntem în prim proces de selectare a câștigătorului proceselui de achizițe a corvetelor multifuncționale”.

„Forțele Navale se prezintă ca un organism aflat în plin proces de modernizare. Anul 2018, Anul Centenar, va fi unul de referință pentru Marina Română. Suntem în prim proces de selectare a câștigătorului proceselui de achizițe a corvetelor multifuncționale. Toate aceste programe pornesc de la dorința de a întări poziția de reacție imediată a Forțelor Navale. 2018 este cel de-al doilea an consecutiv în care Parlamentul și Guvernul au alocat aprobarea a 2% din PIB pentru Apărare. Nu trebuie uitată resursa umană”, a spus Mihai Fifor. 

Update: La ceremoniile dedicate Zilei Marinei, președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs în care a spus că acest eveniment trebuie să fie „un moment de reflecție”, în care oamenii trebuie să se gândească la o Românie mai bună. Președintele a mai precizat și faptul că țara are nevoie de o armată mai bună.

„Vă mărturisesc că, pentru mine, întâlnirea cu dumneavoastră are o încărcătură specială în această zi. Evenimente precum cel de astăzi ne dovedesc puterea valorilor care ne unesc, în Centenarul României. Aniversarea trebuie să reprezinte pentru noi un moment de reflecție, astfel că toți care gândim și simțim românește să construim o Românie mai bună, pe care ne-o dorim cu toții. Ne aflăm într-o regiune nu doar încărcată de istorie, dar care are și o importanță strategică pentru noi, mai ales că este unul volatil. Forțelor Navale le revine un rol foarte important în asigurarea suveranității și securității statului român. De altfel, evoluțiile din această regiune s-au aflat pe agenda summitului NATO de la Bruxelles de luna trecută.

Trebuie să fim realiști și să înțelegem contextul global în care ne aflăm astăzi. România rămâne, însă, o oază de stabilitate în zonă și un furnizor regional de securitate. E fundamental să avem capacitatea și înțelepciunea de a ne folosi atuurile pentru a ne consolidat poziția de partener NATO important. Sunt ferm convins că doar cooperarea internațională constituie soluția consolidării păcii și securității globale. Accentul pus pe dimensiunea economică a acestei cooperări poate aduce beneficii economice. Nu trebuie să uităm că Marea Neagră e o punte de legătură între Europa, Asia Centrală. România nu poate fi cu adevărat un actor regional fără o armată puternică, dotată cu tehnică militară modernă, bine instruite și capabile să facă față oricăror provocări”, a spus președintele.

Update: Au fost incidente la festivitățile de Ziua Marinei, acolo unde participă președintele Klaus Iohannis, dar și mai mulți miniștri ai Guvernului Dăncilă, în frunte cu ministrul Apărării. După ce oficialii au urcat în loje, din public au început să se audă fluierături puternice. 

Știrea inițială

În plin război politic, Klaus Iohannis participa astazi la Ziua Marinei. Acolo este şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, iar întâlnirea se anunţă una extrem de tensionată.

De asemenea, festivităţile ar putea fi marcate de violenţe, avertizează PSD Constanţa. Organizaţia Judeţeană sustine că este posibil ca la festivităţi să apară persoane care să incite la violenţă.

Peste zece mii de oameni sunt prezenţi la ceremoniile dedicate Zilei Marinei, la Constanţa.

Marinarii au pregătit un adevărat spectacol pentru cei care au sosit în portul Tomis. Unii au venit de la prima ora pentru a vedea rasaritul.

Fregatele Regele Ferdinand şi Mărăşeşti sunt vedetele celui mai mare eveniment naval din acest an.

Navele româneşti vor participa la un exerciţiu militar spectaculos, împreună cu nave militare străine din Statele Unite ale Americii, Italia şi Ucraina.

 

×
Subiecte în articol: port Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close