Antena 3 CNN Actualitate Social ”Global Village” în Grădina Valorilor Românești. Copiii talentați de la Horezu au ridicat întreaga lume în picioare!

”Global Village” în Grădina Valorilor Românești. Copiii talentați de la Horezu au ridicat întreaga lume în picioare!

”Global Village” în Grădina Valorilor Românești. Copiii talentați de la Horezu au ridicat întreaga lume în picioare!
16 Aug 2018   •   17:28

Am venit de la Horezu, să le transmitem că țara noastră este foarte frumoasă!” - a declarat Andreea Monea, un copil foarte talentat, în vârstă de 14 ani, care studiază canto și dansuri populare, la ”Clubul Copiilor Horezu”.

Împreună cu profesorii lor, copiii de la Horezu, un vechi centru cultural, etnografic și monahal, cu tradiție în ceramica populară, care face parte din patrimoniul UNESCO, au susținut un spectacol extraordinar pentru cei peste 50 de studenți, veniți din toate colțurile lumii, la Școala Internațională de Vară 2018, organizată de Academia de Studii Economice din București.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este, de peste 10 ani, Partener Educațional al Bucharest Summer University și organizează, în fiecare vară, în Gradina Valorilor Românești, o serie de activități multiculturale, în cadrul acestui proiect.

La ediția din acest an, studenți din 26 de țări au participat la programul Global Village, o fuziune de tradiții și particularități multietnice, în care fiecare participant și-a prezentat țara, obiceiurile și tradițiile.

Evenimentul din Grădina Valorilor Românești a devenit deja o tradiție, iar tema din acest an – ”Cultural Heritage” a pus accentul pe moștenirea culturală,  pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Clubul Copiilor Horezu a pregătit un spectacol de dansuri și cântece populare, țesături executate manual, pictură religioasă și olărit. Un amalgam de culoare, tradiție și culturi diferite, care au renăscut în Grădina Valorilor Românești.

De peste 25 de ani, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României promovează și susține excelența, prin proiecte menite să sprijine educația copiilor cu performanțe excepționale.

 

 

 

 

×
Parteneri
Românii cu copii pot primi un salariu în plus, de 2.000 de lei, lunar
x close